Multumire

ANCOrează-te-n iubire

Lipsea șnurul din “mărțișor”!


Primul articol în românește după mult mult timp. Simțeam că e momentul să scriu un articol în limba mea și uite că s-a concretizat mai devreme decât mă așteptam.

Luna februarie a fost o lună a iubirii de orice fel, însă și o lună a contrastelor, a fricilor, a conștientizărilor, a prețuirii momentului prezent. O vorbă bună, o apreciere celor dragi sau pur și simplu o atitudine corectă și onestă față de tine și ceilalți în societate, întotdeauna are de câștigat. Se spune că zâmbetul este o formă gratuită de make-up. Total de acord. Cea mai mare lecție care a ieșit la suprafață a fost să spun mult mai des cu inima “te iubesc”, “te apreciez pentru…” “mulțumesc pentru..” etc oamenilor dragi din viața mea: de la familie, la prieteni. Uneori chiar o vorbă bună cuiva, unui străin arătându-ne aprecierea prin lucruri și acțiuni simple: un zâmbet vânzătoarei, un salut vecinei/vecinului, un schimb de idei, de replici frumos alese, un feedback pozitiv și lista poate să continuie. O emoție pozitivă se transmite în lanț și se fructifică. Le făceam și înainte toate cele de mai sus, însă simt că acum e un alt nivel de exprimare și mult mai asumat.

Eu spun un mare mulțumesc aici și acum celor care mă urmăriți și cărora pot să aduc un gram de inspirație și o stare de bine prin conținutul meu și prin pozele mele care onorează natura.

Mergând mai departe, trec la un alt topic și chiar o poveste de primăvară. Primăvara își face simțită prezența în Annecy, așa suav și delicat prin copaci înfloriți, ghiocei, flori, fluturași…..O splendoare de natură trezită la viață.

Iar mini povestea începe așa: anul acesta mai mult ca niciodată parcă îmi doream sa trăiesc bucuria mărțișorului și să îl pun in pieptul meu, mai ales știind că în Franța nu există mărțișor sau astfel de obiceiuri.
Aveam mărțișor cu ghiocel, însă ce crezi? Nu aveam șnurul și parcă în șnur e tot farmecul. Da, știu, puteam să îl creez eu dintr-o altă ață albă și roșie, însă îmi doream ceva, de-a gata.:))
Totul parcă s-a potrivit pe neașteptate în decurs de câteva zile. În a 4-a zi din martie o surpriză și o bucurie de pe meleaguri ardelenești (părinții mei, fratele meu și iubita lui): ne-au pus pachet din Romania (cu multe bunătăți) printre care și un mărțișor cu șnur.
Ce poate fi mai frumos? Cum s-au aranjat lucrurile să găsească chiar la începutul lunii transport de colete spre Franța, cu destinație clară: Annecy. Nu pot să exprim nici în scris bucuria, o port doar în sufletul meu. Se simte și atât.

O mini concluzie aici este că indiferent cât ai călători în această lume și ți-ai atribui mai multe țări ca și casă (precizez aici că m-am simțit acasă atât în Finlanda cât și acum în Franța și am înțeles anul trecut că poți avea mai multe locuri în care să te simți ”acasă”), gustul copilăriei, a oamenilor dragi din țară, a țării tale de origine nu se uită niciodată. Și poate nu întâmplător ne naștem într-o anumită țară, cu părinții pe care îi avem, oamenii pe care îi întâlnim pentru că de la nașterea noastră și poate și înainte de aceasta începe cu adevărat călătoria noastră în viață.

Cu adevărat apreciez diferit tot ce mi se întâmplă în acest moment și sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care îi am în viața mea. Acei oameni care știu cu adevărat să se bucure pentru reușitele mele și care îmi sunt alaturi atunci când viața oferă și lamâi. Ei sunt acolo sa îmi arate că prin răbdare pot face din acele lămâi o minunată limonadă adăugând doar mierea (=iubirea). Recent, ascultam o conferință și se spunea că ” iubirea vindecă, este un câmp energetic, nu doar un simplu cuvânt rostit.” Iubirea e energie pură. Ea se simte.

Cu aceste gânduri te las și dacă dorești să mai scriu articole în română și să alternez articolele romană-engleză după cum simte inima mea, te rog scrie-mi în comentarii sau lasă-mi un mesaj pe Instagram/Facebook aici:https://www.instagram.com/createyourownsunshine.anca/ și https://www.facebook.com/createyourownsunshine.anca (vezi pozele dedicate naturii).
Mulțumesc cu recunoștiință și iubire. Carpe diem!

Aici
Necunoscutul
Caută
Adevărul

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s